fbpx

Over ons

Product verwijderd van wenslijst

Kees Raat komt uit een ondernemende familie. Zijn vader had een bakkerij en zijn moeder een lijstenmakerij. Toen Kees op zijn 16de stage ging lopen bij de Pompadour viel hij met zijn neus in de chocolade. Zijn liefde voor chocolade is hier dan ook ontstaan. Na een periode te hebben gewerkt in de keuken bij onder andere Holtkamp en Kuyt, is Kees op 24-jarige leeftijd voor zichzelf begonnen met het bedrijf Unlimited Delicious. Hier maakte hij onder andere bonbons voor vele (sterren) restaurants. Al snel begon Kees het saai te vinden om steeds hetzelfde te maken, dus ging hij experimenteren met verschillende specerijen en kruiden. Kees is de eerste in Nederland die chocolade ging maken met verschillende soorten Zout, Pepers en Azijnen.

metropolitan-winkel

Daarnaast heeft hij verschillende activiteiten gedaan. Zo heeft hij in 1995 in het kunst centrum ‘Galerie Serieuze Zaken’ een chocolade tentoonstelling opgezet met vormgevers en kunstenaars. In 2007 was Kees gastcurator op het chocoladefestival ‘Chocola d’Amour’ in de kunsthal van Rotterdam. Het jaar daarop heeft Kees het chocoladefestival ‘Choca’ opgezet, dat nu nog steeds jaarlijks wordt gehouden onder de naam ‘Chocoa’. Kees heeft ook verschillende kookboeken geschreven. Zijn eerste boek ‘Bonbon’ werd in 2004 gepubliceerd. Even later kwam ook zijn boek ‘Koekje’ uit en maakte hij een chocolade boek voor Côte d’Ore. In 2011 werd ‘Ijstijd’ gepubliceerd, waarmee hij de publieksprijs ‘kookboek van het jaar’ won.

In augustus 2009 vond Kees in de Warmoesstraat in Amsterdam dé ideale plek voor een nieuw spannend avontuur: Metropolitan! Hier maakt hij tegenwoordig het lekkerste, verse Italiaans ijs en overheerlijke ‘bean-to-bar’ chocolade van bonen uit de Dominicaanse Republiek. Inmiddels gebruiken verschillende restaurants in Amsterdam, waaronder de Seafoodbar, restaurant Anna en de Tolhuistuin, het verse ijs en de patisserie van Metropolitan voor hun desserts.

Voor de lekkerste chocolade en het beste ijs zit je goed bij Metropolitan Deli!

Scroll to top