fbpx
Product verwijderd van wenslijst

Sorbetijs is heerlijk fris en bevat geen melk of vet. Het is dan ook volledig vetvrij, met uitzondering van sorbetijs gemaakt met olijfolie. Goede kwaliteit sorbetijs bevat minimaal 25 procent fruit of 15 procent citrusfruit. Er zijn veel manieren om sorbetijs te maken. Je kunt vruchten, zoals aardbeien, pureren met suiker en citroen en vervolgens bereiden. Maar dan smaakt het ijs meer naar bevroren jam en dat geeft een heel andere sensatie. Sorbetijs krijgt pas karakter als je de verhoudingen tussen fruit, suikers en water juist hebt. Sorbetijs wordt geen écht ijs zonder water. Losgeklopt eiwit geeft het ijs meer volume en binding; bovendien komt er meer structuur in het ijs. Wie geen eiwit wil gebruiken, kan dit vervangen door johannesbroodpitmeel. Dit koop je bij de drogist.

Lees verder over sorbetijs in het boek IJSTIJD, van Kees Raat.

Ambachtelijk Italiaans roomijs bevat minstens 5 procent room. Het is een stuk minder vet dan Amerikaans roomijs, ongeveer 14 tot 17 procent, en heeft daardoor niet alleen minder calorieën, maar ook een betere smaakbalans. De juiste balans van de room in het ijs geeft niet alleen een fijne, zachte smaak, maar zorgt ook in samenwerking met de andere grondstoffen voor binding. Wanneer de ingrediënten precies in verhouding zijn, geeft het vet een zachte en romige structuur. Te veel melkvet daarentegen kan de smaak juist negatief beïnvloeden.

Lees verder over gelato in het boek IJSTIJD, van Kees Raat.

Woon jij bij ons in de buurt?

Woon jij bij ons in de buurt? Of om precies te zijn binnen een straal van 2,5 km van de winkel? Kijk dan snel op Deliveroo of UberEats of ze ook bij jou thuis bezorgen. Wie weet kan jij ook gewoon thuis genieten van de lekkerste chocolade.

(Deliveroo en UberEats bezorgen alleen binnen een straal van 2,5 km om de winkel heen.)

Scroll to top